شیردهی در دوران همه گیری کوید-19

شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای اکثر نوزادان است. در دوران همه‌گیری کووید-۱۹، مادرانی را که تمایل به شیردهی دارند، به انجام این کار تشویق می‌کنیم و از آن‌ها می‌خواهیم اقدامات احتیاطی اساسی زیر را برای حفظ ایمنی دنبال کنند.

 

کووید-۱۹ زندگی اکثر آمریکایی‌ها را زیر و رو کرده است. این ویروس کرونای جدید که عامل بیماری کووید-۱۹ است، مانند آنفولانزا و دیگر بیماری‌زاهای تنفسی، ازطریق قطرات ریز تنفسی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. اما چون این ویروس خیلی جدید است، حتی متخصصان هم از همه راه‌های انتقال این بیماری آگاه نیستند. با این حجم وسیع از جنبه‌های ناشناخته این ویروس، احساس اضطراب و ترس عادی است و به‌خصوص می‌تواند برای مادران شیرده بسیار زیاد باشد.

 

مثل همیشه، طبق نظر متخصصان شیر مادر بهترین منبع تغذیه برای اکثر نوزادان است. شیر مادر با تقویت سیستم ایمنی نوزاد، از او در برابر بسیاری از بیمارها محافظت می‌کند.

 

در ادامه مطلب، رهنمودهایی برای شیردهی در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ ارائه شده است.

اگرچه مشخص نیست که شیر مادر آلوده به کووید-۱۹ می‌تواند ویروس را به نوزاد منتقل کند یا خیر، «سازمان جهانی بهداشت» و «مراکز و جلوگیری از بیمار» (CDC) همه مادرانی را که مایل به شیردهی هستند به این کار تشویق می‌کنند.

 

در مطالعات محدود انجام‌گرفته روی زنان آلوده به نوع دیگری از ویروس کرونا، به نام «سندرم تنفسی حاد» (SARS)، ویروس در شیر مادر دیده نشده است. و در چین، گروه شش نفره از مادرانی که وضع حمل کرده و تست کووید-۱۹ مثبت داشته‌اند مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه، که اخیراً در مجله The Lancet به چاپ رسیده است اثری از وجود ویروس کرونا در شیر مادر یا در خون بند ناف، مایع آمنیوتیک یا ترشحات گلوی نوزادان نشان نمی‌دهد.

 

برخلاف اضطرابی که حول این موضوع وجود دارد، طبق مشاهدات آماندا رِیِز (Amanda Reyes)، «مشاور شیردهی دارای مجوز از هیئت بین‌المللی شیردهی (IBCLC)» در Children’s Hospital Los Angeles، آمار از شیر گرفتن نوزادان بعد از شیوع کووید-۱۹ افزایش خاصی نداشته است.

 

آماندا ریز می‌گوید: «والدین شیرده همچنان با همان چالش‌ها و موانعی که قبل از دوران کووید-۱۹ وجود داشت دست و پنجه نرم می‌کنند. با اینکه عدم قطعیت زیادی حول این موضوع وجود دارد، قویاً به والدین توصیه می‌کنیم به شیردهی نوزادشان ادامه دهند.»

 

مادر شیردهی که علائم ویروس کرونای جدید را دارد یا تست کووید-۱۹ او مثبت بوده است، باید با رعایت تمام اقدامات احتیاطی ممکن مانع از سرایت ویروس به نوزاد خود شود؛ این اقدامات احتیاطی از رهنمودهای CDC گرفته شده است:

 

هنگام شیردهی از پستان، پیش از لمس کردن نوزاد دستان خود را بشویید و ماسک بزنید.

 

اگر می‌خواهید شیر را با پمپ بدوشید، پیش از لمس کردن هر بخشی از پمپ شیردوش یا بطری جمع‌آوری شیر، دستان خود را بشویید و بعد از هر بار استفاده،‌از توصیه‌های مربوط به تمیز کردن صحیح لوازم شیردوشی پیروی کنید.

 

درصورت امکان، شیر را بدوشید و از فرد سالمی بخواهید آن را به نوزاد بدهد.

 

تصمیم شروع کردن یا ادامه دادن شیردهی یک تصمیم شخصی است و باید با هماهنگی با متخصص بهداشت و درمان اتخاذ شود. منابع آنلاین بسیار زیادی هم وجود دارد که می‌تواند مفید باشد،‌مانند آموزش‌های مربوط به شیردهی، گروه‌های پشتیبان و مشاوره‌های شیردهی مجازی.

 

آماندا ریز خطاب به والدین نگران این دلگرمی را می‌دهد: «همه کارها را درست انجام می‌دهید! سؤالات خود را از سازمان‌های تخصصی بهداشتی و درمانی بپرسید. با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، جامعه‌ای از افرادی داشته باشید که حامی عاطفی، جسمی و ذهنی شما هستند. از نظر فرزندتان، شما بی‌نقص هستید.

 

https://www.chla.org/blog/health-and-safety-tips/how-breastfeed-during-the-covid-19-pandemic